/ / Ние наистина нямахме нужда от това проучване, за да докажем, че блондинките не са тъпи

Ние наистина не се нуждаем от това проучване, за да докажем, че блондинките не са глупави

Блондинка

На този етап от живота си най-вероятно веднъж сте чули една тъпа блондинка. И ако имате руса коса, вероятно сте повече от малко болен от тях.

Е, сега група от изследователи се е заеладокажете веднъж завинаги, че хората с руса коса не са глупави. За изследването учените от Държавния университет в Охайо анализират данни от 10 878 американци, участвали в Националното надлъжно изследване на младежта 1979 г. (национално проучване на хора на възраст от 14 до 21 години, когато са били интервюирани през 1979 г.). Те открили, че белите жени, които твърдят, че естественият им цвят на косата е русо, са също толкова умни, колкото жените с кафява, червена или черна коса.

Хм ... уф.

Непрекъснат банер

Всъщност, изследователите са открили, че среднатаКоефициентът на интелигентност на блондинките е малко по-висок от този на другите, но данните не са статистически значими. Резултатите за блондинките бяха почти еднакви: те също имаха коефициенти на интелигентност, които бяха подобни на мъжете с други цветове на косата.

Без съмнение изследователите са имали предвид - дори тезаяви в прессъобщение, че стереотипите са вредни и те искат да докажат, че блондинките не бива да бъдат дискриминирани. Но ... наистина ни е нужна наука, за да ни кажем, че този безкраен стереотип е Б.С.?

Регистрирайте се в новия информационен бюлетин "Така че се случи", за да получите актуалните истории и здравните проучвания.

Надяваме се, че няма да четем проучвания как жените всъщност са добри шофьори по всяко време в близко бъдеще ...

Обръщам внимание на: