/ / Какво е да започнете да сиво като тийнейджър

Какво е да започнете да си правите сиво като тийнейджър

Повечето жени започват да сиво на 30-годишна възраст. Но това не се случи с Тий Александър, блогър, базиран в Ню Йорк, който започна да забелязва сивото, когато е на 14 години. Докато много възрастни момичета ще се изродят, Тай прие съдбата си и дори я прегърна. Това е така, защото тя знаеше, че идва, откакто майка й, татко, и много от нейните лели станаха сиви, когато бяха и млади. По времето, когато е била в средата на 20-те години, сега 38-годишният е повече от половин сиво.

"Майка ми беше наистина красива и отдавнакоса - всички обичаха косата й - казва Ти. - Естествено, исках да бъда като майка ми. Никога не съм мислил, че ставам сив като лошо нещо. Растях, никога не съм го свързвал с това, че съм стар. Ние бяхме само семейството, което имаше сива коса.

Имайки предвид това, има много предизвикателствакоито идват със сива коса - от липсата на продукти на пазара до околните ролеви достойни коментари, които хората правят. Тук Тай се отваря за това, как боята почти разрушава косата й, защо й харесва бледото оттенък и още.

Какво е да се грижи за сивата коса
"Най-голямото предизвикателство е, че сивата коса нямапигмент в нея ", казва Тай, който обяснява, че много продукти имат лилав оттенък (за да се противодейства на брадата), което всъщност може да нанесе цвят върху косата. И макар тя да носи косата си естествена, Тай я изправя с плоско желязо доста често, което може да доведе до обезцветяване.

"Понякога [смесицата от] продукти и топлина щеобърнете сивия жълтеникав цвят ", казва тя. За да предотврати това, Тай измива нишките си на всеки две седмици с комбо от балсам, пероксид и вода. "Това напълно премахва косата ми от всички примеси и натрупването на продукти", казва тя.

Как боядисването на косата й почти съсипа
Макар Ти да нямаше проблем да я приемесива коса, тя си оцветила в тийнейджърските си години през средата на 20-те години. "Направих го, за да е готино, [и] беше много лесно за мен да подчертая", казва тя. - Защото косата ми беше вече сива, ако я оцветих в кафяво, щях да имам блондинки. Не ми се налагаше да изгаря косата си.

Но тъй като косата й стана много бърза, Тай трябвашецвета й корени всяка седмица и половина. "Това беше просто кавга", казва Тай, добавяйки, че косата й в крайна сметка е започнала да пада от толкова често да я оцветява. Така че тя премине към употребата на черно изплакване (което е временно и не увреждащо), за да запази косата си един цвят, докато тя расте отново, което отнема около година. По времето, когато е била на 25 години, Тий спортуваше сивото си "на пълно работно време.

В досаден въпрос хората я питат всеки ден
Вижда се на модели, които се разхождат по пистата и нагорезвезди, сребърни коси е тенденция в тези дни, така че повечето хора предполагат, че Тай е боядисана. "Наистина няма ден, през който хората не ме питат дали съм боядисала косата си, което е абсурдно", казва Ти. - Сивото е разпръснато по цялата ми коса, а страната на главата ми е обръсната в продължение на пет години, така че сивото се разраства от главата ми.

Какво ще пожелае в блога й
Ти, красота и начин на живот писател, я започнаблог великолепен в сиво през 2011 година. "Аз нарекох моя блог след косата си, а хората станаха доста обсебени от косата ми", казва тя. "Хората биха казали:" О, Боже, изглеждате толкова млад и вие го прегръщате ". Но целият ми живот, като сивата коса означаваше, че съм красива. Това ме направи уникален и ми даде нещо повече от следващото момиче на 14 години. "

Ти се надява, че чрез четене на своя блог, другжените могат да се научат да прегръщат и косите си. "Знам, че ставайки сиво е много дръзко движение и разбирам, че сивата коса може да възрастта на някои жени. Така че определено не съм човекът, който казва, че е за всички. Просто искам жените навсякъде да се чувстват красиви, независимо дали боядисват косите си или решават да сиво.

Още от Здравето на жените:
5-те най-големи лъжи, които сте казвали за косата си
Най-добър празник на Celeb косата: Брюнетка до блондинка издание
5 причини вашият цвят на косата не се превърне, както искаше да го

Обръщам внимание на: