/ / Наистина ли трябва да превключвате шампоани за по-здрави коси?

Наистина ли трябва да превключвате шампоани за по-здрави коси?

жена шампоан за коса

Чували сте го преди: Важно е да включите продуктите си за коса толкова често, за да постигнете това непрекъснат обем и блясък. Така че, когато се вгледате в огледалото и забележите, че сте спортливи, мазна, когато измивате косата по-малко от 24 часа, започвате да мислите: Може ли да е вярно? Съпругата ми от душата на шампоан ме остави след толкова време?

Не обръщайте гърба си и на бутилката вибързо, казват експерти. "Това е мит, че косата получава имунитет към шампоана", казва Шанел Мариано, от най-новите - hairstyle.com. "Когато изпитвате натрупване или сухота, това обикновено се дължи на това, че по това време използвате неправилен шампоан за косата си - не защото формулата изведнъж спира да работи за вас."

Намерете основната причина за вашите лимпни направления
Преди да хвърлите шампоана си вкошчето за отпадъци, помислете какво наистина е виновно. Косата на всеки човек е различна - и използването на грешен шампоан за косата ви може да причини нещата да се смаят. Ако сте къдрава момиче, трябва да стигнете до шампоан, който помага за задържане на къдриците, а тези със сухи или повредени нишки трябва да се придържат към онези, които силно овлажняват, например, казва Пол Лабрек, ко hairstylist и собственик на Paul Labrecque Salon Спа в Ню Йорк.

Но не е така просто качеството на косата и вида, които могат да бъдатопределящ фактор за по-малко от звездните нишки. "Косата ви може да промени реакцията си на продуктите поради сезонни промени, промяна във водата, плуване в хлор или дори промяна в нивата на хормоните", казва Каролин Мюлер, фризьор и гримьор в Studio B Salon в Роуд Айлънд.

Това означава, че може да се нуждаете от по-овлажняващ ефектшампоан през зимата, шампоан за отстраняване на щети след получаване на балайайф осветление или омекотяващ шампоан, ако имате временна загуба на коса след бременност, обяснява Мариано.

Моля, не измивайте косата си!
Ако сте дивак за упражнения, най-вероятно стеизкушен да хване в душа втората, която ходиш на вратата. Но това може всъщност да има противоположен ефект, отколкото се желае - оставяйки косата ви бездетна и безжизнена. "Помнете, че потта е вода, а не мръсотия - маслото е мръсотия", казва Лабрек. "Вместо това използвайте сух шампоан, който оставя прахообразен филм, който абсорбира маслото и разширява косъма, без да почиства скалпа."

Друг бърз обем е да шампоанкорените ви, като в същото време фокусирате балсами от средата на вашите нишки до крайните нишки. "Това ще позволи на вашата коренна област да се събуди отново и да повдигне повече, а също така да подобри блясъка на средната и късата коса", казва Пол Нортън, космистка на известния Joico.

Разменете в изясним шампоан два пъти месечно
- Косата ти има личност, която не ти харесвасобствени ", казва Нортън. "Представете си, че започнете в понеделник с чиста, здрава, блестяща коса, прескочете два дни миене, но използвайте много продукти като сух шампоан, както и отопляеми инструменти. Докато неделя се върти наоколо, непременно трябва да натиснете бутона за опресняване. "

Въведете избистрящ шампоан. Тези дълбоки почистващи препарати могат да ви извадят от косата ви, като премахнете натрупването, което се развива с течение на времето. "Това е от полза за често посещаващите гимнастички, които не могат да мият косата си всеки път, когато работят - избистрящият шампоан осигурява допълнителното очистване, от което могат да се нуждаят от изграждането на втория ден", казва Мюлер.

Само не забравяйте да отидете лесно, ако иматецветно третирана коса. "Избистрящият шампоан може да накара цвета ви да избледнее още по-бързо, затова не се опитвайте да го използвате повече от веднъж седмично, за да дадете на косата и скалпата си добро измиване, без да изсъхвате прекалено много", казва Мюлер.

Има много фактори в играта, когато става въпросколко добре вашите продукти за почистване на коса работят, но едно нещо е сигурно: Вие не можете да получите имунитет към вашия шампоан. Така че, макар че днес може да не е точното право за утре, това не означава, че това не е правилното "поо" като цяло.

Обръщам внимание на: