/ / Как да намерим най - добрия сух шампоан за Вашия тип коса

Как да намерите най-добрия сух шампоан за Вашия тип коса

жена пазарува за сух шампоан

Независимо дали става въпрос за едно от най-важните неща след тренировкатаили нещо, което използвате, за да спечелите няколко допълнителни минути на сън, сухият шампоан е спечелил своя ранг в козметичните практики навсякъде. В края на краищата кой не би искал коса с по-миришеща и по-чиста усещане, без да се налага да стъпва в душа? Но има толкова много различни формули на пазара - от пръскане на прах до равномерно пастиране - може да бъде трудно да разберете кой е подходящ за вашия тип коса.

Въпреки че всяка форма на сух шампоан ще направиразлика, аерозолните спрейове обикновено са най-ефективните и лесни за употреба, казва Маура Бърнс, косачка в BLACKSTONES в Ню Йорк. Но точният тип продукт за вас може да варира в зависимост от индивидуалните си брави. Ето вашето ръководство за намиране на перфектно съвпадение.

Ако имате ... Цвят на третираната коса
Колкото повече измивате косата си, толкова повече пътуватетрябва да направите в салона. Това е проста математика - но с добавянето на подходящия сух шампоан, можете да се задържите на отпадането на бейкъп долара, за да ремонтирате "правите толкова често. Така че кой няма да остави своя жив цвят с бели остатъци? "Използвайте обикновени [бели] сухи шампоани за пастелни или охладителни тонове на косата и кафяво за всички останали", казва Коби-Бен, творчески директор в Salon NYC Alibi. Нашият избор за по-леки нюанси на косата: Батистен намек за цветен сух шампоан ($ 9, ulta.com). Опитвам Label.m Шампоан за брюнетка сух ($ 20, amazon.com), ако имате тъмна коса.

Свързани: 10-те най-големи грешки в грижата за косата

Ако имате ... Фина коса
"Независимо дали използвате сух шампоан за ден-два"направете или вземете междинен ден, направете всичко, на прах, независимо дали е всъщност прах или аерозолен спрей на прах, за да добавите текстура и височината", казва Бърнс. Дженифър Пени, стилист в Butterfly Studio, посочва, че за всички фини коси на света не искате нищо прекалено мокро, защото или ще изглежда фина коса мръсна, или ще причини изправена коса, за да се къса отново. Нуждаете се от репо? Drybar Detox Dry Shampoo ($ 23, thedrybar.com) ще започне вашата любовна афера с прахови базирани спрейове.

Ако имате ... Дебела коса
"Номерът е да се намери продукт с по-малко сцепление"казва Бърнс. Обикновено това означава да се освободи от прахообразните продукти, освен ако наистина не се боите за височина на буфанта. "Сухата шампоана паста е все още невероятно нова за сцената и трудно да се каже 100% уверено", казва Пени. Все пак, ако имате гладка къдрици, които не могат да бъдат опитомени, струва си да опитате. Полу-сухата шампоан, полу-стилистична формула на паста, дава възможност за свеж вид, като я поставите точно там, където желаете, без да се налага да разрушавате шарката за къдрене с четка. Ако сте наясно с леко тъжна визия, това определено е на Вашата алея. Опитвам R + Co Badlands суха шампоанна паста ($ 28, randco.com).

Долния ред: Независимо дали имате дебели или тънки нишки или мазниили изцапана коса, това е всичко за корените. С точното количество продукт, отговарящо на вашите нужди, косата ви ще изглежда толкова свежа и толкова чиста за нула време.

Обръщам внимание на: