/ / 5 Здравословни храни, които могат да бъдат токсични, ако ядете твърде много от тях

5 Здравословни храни, които могат да бъдат токсични, ако ядете твърде много от тях

опасни здравословни храни

Тази статия е написана от Marygrace Taylor и е предоставена от нашите партньори в Предотвратяване,

Това казваше да се наслаждавате на всички нещаумереност? Това не важи само за червено вино, пресен хляб или вкусни десерти. Това се отнася и за чисти храни. Защото, независимо дали става въпрос за ядки, риба, листни зеленчуци или цели зърна, почти винаги има случай, мога има прекалено много хубаво нещо. Тук девет храни за вас, които могат да бъдат опасни, ако ги прекалявате. (Изгубете до 15 килограма БЕЗ диета с Eat Clean, за да получите Lean, нашия 21-дневен план за ядене на ястия.)

опасни здравословни храни

бразилски ядки

Тези гигантски ядки са известни като "# 1"източник на селен, основен микроелемент, който играе съществена роля в репродукцията и помага на тялото ви да се бори с инфекцията. Всъщност само една бразилска орех може да достави до 90 мкг селен, което е почти два пъти повече селен, отколкото ви е необходимо за един ден. А едно-унция сервиране (това е шест до осем ядки) опаковки огромен 777 процента от вашите дневни нужди от селен.

Яденето на случаен сервиз на бразилски орехи едобре, но всеки ден те могат да изложат на риск селеновата токсичност, която има потенциал да причини косопад, стомашно-чревни и неврологични проблеми, замайване и дори инфаркти или бъбречна недостатъчност. "Дръжте го на една седмична сервиране или просто имайте един или два ядки няколко пъти седмично", казва Джесика Кординг, Р.Д.

опасни здравословни храни

Спанак, цвекло и швейцарски орех

Не е нужно да ви напомняме, че всеки от тяхзеленчуците са хранителна електроцентрала. Но те също са високо в естествено срещащи се съединения, наречени оксалати. Оксалатите действително работят като пребиотици за хранене на здравите бактерии в червата. Но ако сте склонни към камъни в бъбреците, яденето на прекалено много висококалиатни храни само влошава нещата. "Бъбреците трябва да филтрират тези съединения, но в някой, който е склонен към камъни в бъбреците, бъбреците трудно правят това, което може да доведе до натрупване и образуване на камъни в бъбреците", казва Кординг.

В този случай най-добре е да се избягват храникоито са високо в оксалати. Говорете с Вашия лекар, за да разберете какво е най-добре за вас. Ако имате нужда да изрежете висококаластични храни, диетологът може да ви помогне да намерите алтернативи с по-нисък оксалат, като зеле или карфиол.

опасни здравословни храни

Консервирана риба тон

Той е евтин, удобен и опакован с протеинии тези важни омега-3. Но консервираната риба тон съдържа някакъв живак, който може да навреди на нервната система и мозъка на развиващите се фетуси и малки деца. По-високите количества живак могат да бъдат отровни и за възрастни (симптомите включват скованост или изтръпване, проблеми със зрението и проблеми с паметта). Но експертите не знаят точно колко тон, натоварен с живак, ще трябва да ядете, за да се разболеете.

Бялата риба тон съдържа повече живаклек тон и количеството, което можете да ядете зависи от теглото си. Например, човек от 110 кг трябва да се придържа към по-малко от 4 унции бял тон на бял тон или девет унции лек тон на седмица. Но човек от 165 килограма може да има пет унции бял тон на бял тон или 14 унции лек тон на седмица, според изчисленията от Потребителски отчети, (FYI, една кутия тон е пет унции).

Ако сте бременна, кърмите или се опитватезамислете се, се придържайте към установените насоки на FDA: Насладете се на до 12 унции на по-ниски живачни морски дарове на седмица, като скариди, сьомга, сом или лек тон. За по-висок живачен тон на бял тон, ограничете себе си до не повече от 6 унции на седмица. (И останете далеч от тези 12 риби като цяло.)

опасни здравословни храни

Червено месо, стриди и бели зърна

И трите са най-добрите източници на желязо, което играе едноважна роля при доставянето на кислород в мускулите. И докато твърде малкото желязо може да ви остави да се почувствате слаб и уморен, да получите прекалено много може да доведе до чернодробна недостатъчност.

Разбира се, много хора се борят да стигнат достатъчно на минерала в диетата си. Така че претоварването с желязо е доста рядко, особено ако вашият единствен източник на желязо е храна, казва Кординг. Но ако приемате желязна добавка? Може да си струва да говорите с диетолог. "Важно е да знаете какви са вашите нужди и да се справите с това как да балансирате хранителните източници и добавките си", казва Кординг.

опасни здравословни храни

кафяв ориз

Разбира се, комплексната въглехидрати е синоним на здраветохрана. Но оризът е добър и за абсорбиране на арсен, който се среща естествено в почвата и водата. И кафяв ориз има тенденция да абсорбира повече от тежкия метал, отколкото неговите рафинирани колеги.

Арсенът е известен човешки канцероген, иПонастоящем няма праг за безопасност за количеството арсен в храната. Но експертите, включително тези от работната група по околна среда, са съгласни, че не е нужно да отделяте кафяв ориз от вашата диета напълно. Вместо това, полагайте усилия да ядете разнообразие от цели зърна. "Ако обикновено имате кафяв ориз всеки ден, опитайте се да се редувате с нещо като киноа, farro или просо", казва Кординг. Обърнете внимание на опаковани храни, които съдържат ориз или съставки на основата на ориз като кафяв ориз сироп (който често се използва за подслаждане на естествени зърнени храни или гранулари). По-добре е да се яде от време на време, а не всеки ден.

Обръщам внимание на: