/ / Как да направите прическа? Задайте си тези 7 въпроса на първо място

Как да направите прическа? Задайте си тези 7 въпроса на първо място

стил стилове въпроси да попитам

Не е тайна, че промяната на косата ви може да бъдестрашно AF. От една страна, може да се окажете като най-доброто ви някога; От друга страна, нещата може да се окажат ужасно погрешни и може да се наложи да прекарвате седмици в криене, докато чакате нещата да се развиват.

Но промените в косата не би трябвало да са такиватревожност провокира. Ето защо е умно да разберете точно какво искате (и защо го искате), преди да резервирате среща. Помолихме най-добрите стилисти да вземат най-големите въпроси, които трябва да си зададете, преди дори да стъпите в салона. Ето техните предложения:

ЗА ПРЕСА:

1. Колко често нося опашка?

Това е важен въпрос за хората, които сасмятайки, че ще бъде по-кратък, казва Стивън Де Карло, старши стилист в салона Mizu New York. Очевидно, ако прекарате твърде кратко, можете да се завиете в отдела за updo. Говорете с вашия стилист, ако не сте сигурни колко кратко можете безопасно да отидете.

Не сте готови да го отрежете всичко? Никога не се страхувайте - тук има четири начина, по които можете да разтърсите ежедневието си:

2. Колко време искам да похарча за косата си?

Бъговете са огромни за това. "Когато става въпрос за взривове, те могат и са склонни да бъдат по-издръжливи", казва DeCarlo. "Това е нещо, което винаги казвам, преди да разкъсам бретон на една жена." Искате ли да влезете в редовните бамбукови парчета? И вие сте готови ли да удряте бретон всяка сутрин? Ако не, вероятно това не е за вас.

3. Готов ли съм да разтърся нещата?

Джет Рийс, стилист на знаменитост в Сан Диего, казватя винаги пита хората колко време мислят за промяна, когато казват, че искат трансформация. "Ако отговорът е за последния месец или повече, знам, че тя е готова за нов облик", казва Рийс. Ако току-що сте решили това по прищявка, може би ще му дадете още една седмица или две.

4. Има ли външен вид?

Вероятно сте чували преди това, че трябва да вземетеснимки с вас и стилисти казват, че това е много добра идея - както за тях, така и за вас, за да сте сигурни, че видът, който искате, е легитимно. Вашият стилист трябва да погледне снимките, които сте донесли, и да бъдете честни с това, дали изглежда ще работи за вас, казва Рийс. Ако не, той или тя обикновено предлагат ощипвам, за да го направят правилно. (Вземете го и се чувствате страхотно с All DVDs за здравето на жените на 18 DVD!)

ЗА ЦВЕТОВЕ

5. Кога бях най-щастлив с цвета на косата си?

Изглежда странен въпрос, но ФранкФрисиони, цветен дизайнер в "Оон Арвело Салон" в Манхатън, казва, че има значение. Ако искате да възстановите цвета, който сте имали, когато бяхте дете на плажа, това разказва история, различна от тази, която сте харесали на работно пътуване миналата година. Това означава, че наистина може да сте в търсене на безгрижен, по-млад цвят - вашият стилист може да ви помогне да ви насочи към оцветяване, което работи за вас сега.

6. Какъв е тонът на кожата ми за по-голямата част от годината?

Вашият тон на кожата може да се промени в зависимост от времетона годината и дали просто си отиде на почивка, казва Фрисиони, и това може да промени разликата в това колко дълго искате да запазите цвят. Например, ако сте бледа по-голямата част от годината, избелял-блондински поглед може да ви измие.

7. Къде ще съм в шест седмици? И шест седмици след това?

Промените в цвета на косата не са шега, а Фрисионипосочва, че те се нуждаят от поддръжка, за да покрият корените ви и да докоснат избледняващия цвят. Ако планирате да направите голяма промяна и искате да продължите да търсите нови, уверете се, че няма да излезете от града за около месец.

Очевидно, промените в косата са голяма работа иФрисиони казва, че е добра идея да поемеш новия си облик. Проверете го на неслънчева дневна светлина и вижте как се чувствате за него след няколко дни. Ако все още си развълнувана, чудесно. Ако не, обадете се на вашия стилист - той или тя трябва да е готов да работи с вас, за да го направи правилно.

Обръщам внимание на: