/ / Здравословни ли са без глутен диети?

Здравословните храни ли са без глутен?

- Ако магазинът ви изглежда прелиства с продукти, които не съдържат глутен, то не е в главата ви, но ползите от прилагането на диета без глутен просто биха могли да бъдат.

Диета без глутен е единственото известно лечениеза целиакия болест - автоимунна храносмилателна болест, която засяга способността на тънкото черво да абсорбира хранителните вещества от храната в един от 133 американци. Цьолиакия сега е по-разпространен от всякога: проучване, публикувано в списанието от 2009 г. гастроентерология че честотата на недиагностицираните целиакия се е увеличила драстично за период от 50 години. За страдащите от заболяването, поглъщането на глутен може да причини значителни проблеми с храносмилането и недохранване.

Но какво ще кажем за останалата част от нас? Изведнъж "без глутен" се превърна в популярна тенденция сред здравните специалисти. (Не е чудно, че безглутеновият сектор на хранителните продукти и напитките е нараснал с 30% годишно от 2006 до 2010 г., според фирмата за пазарни проучвания "Пакетирани факти", а продажбите се очаква да надхвърлят 5 млрд. Долара до 2015 г.)

Докато много магазини започват да доставят целибез глутен, много хора остават объркани за това какво е глутен и дали наистина могат да се възползват от избягването му. Изчистете объркването си с тези факти, които не съдържат глутен:

ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА? Без глутен означава без въглехидрати. ? FALSE. Глутенът е протеин, открит в някои зърна, включително пшеница, ечемик и ръж. Така че всеки хранителен продукт, който включва тези зърна, не е без глутен. Обикновено елиминирането на тези зърна от пакетирана храна не означава, че не съдържа въглехидрати, без глутен зърната като ориз, царевица, quinoa и елда имат около същото количество въглехидрати като зърната, които съдържат глутен.Също така, много плодови зеленчуци като картофи и боб са също естествено без глутен и имат високи количества въглехидрати, както и плодове, плодови сокове и млечни продукти.Ако се опитвате да намалите общия прием на въглехидрати, ще имате без глутен не е задължително да правите този трик.

ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА? Намаляването на глутена ще ви накара да отслабнете. ? FALSE. Много хора, които отиват без глутен, са склонни да отслабват, но само защото отнемат храни като торта, бисквити и тестени изделия от диетата си. Ако изрежете тези продукти, натоварени с калории, бихте могли да отслабнете също

Обръщам внимание на: