/ / Скритата съставка в храната без глутен, която може да сте алергични към

Скритата съставка в храната без глутен, която може да сте алергични към

Безглутенови храни, тук има друга причинаИзследване на лупина, малко познато боб, което все повече се използва за заместване на глутена в брашното и други продукти. Това вече е популярно в Европа, но растението, който принадлежи към едно и също семейство като фъстъците, е вероятно да види скока в щат, тъй като продуктите, които не съдържат глутен, стават все по-разпространени.

Лупинът е в светлината на прожекторите заради неговатапотенциални опасности за хората, които вече са алергични към бобовите растения, особено фъстъците. Изследванията показват, че лупина може да има отрицателен ефект върху хората, чиито органи не могат да се справят с фъстъците, така че FDA се опитва да направи по-трудно да се прелисти съставката поради липса на информираност. "За много хора яде лупина или лупина "В медицинската литература има съобщения за алергични реакции към лупина, някои от които могат да се появят в медицинската литература," казва Стефано Лучиоли, MD, старши медицински съветник в FDA. да бъдете тежки ". Според твърдението, отговорите на лупина могат да включват копривна треска, подуване на устните, повръщане и анафилаксия - животозастрашаващ отговор, който има внезапна поява.

Когато лупина е в продукт, производителите сазаконно се изисква да се посочи на етикета. Ако сте получили фъстъчено алергия, бъдете нащрек за лупина (или алтернативния правопис "лупина"), за да сте сигурни, че оставате в безопасност. Това е още една причина да обмислите заобикалянето на диета без глутен, ако не се нуждаете от нея поради здравословни причини.Не сте сигурни дали го направите? Ето как да знаете дали трябва да се тествате за чувствителност към глутен или за целиакия, и тук пет митове за това, че няма да има глутен.

Още от Дами

Обръщам внимание на:
2016-2017 sabrin97.org - Авторските права върху текста, снимките и видео материалите, публикувани на този сайт принадлежат на техните законни собственици.